Β. Σόιμπλε: Όχι άλλα δανεικά

Κυριακή 8 Απριλίου 2012



Η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκλείοντας τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση.

«Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως
ασφαλιστική δικλείδα», δήλωσε και παράληλα τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών-μελών. «Το σημαντικό είναι να τηρούν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να σταματούν με ολοένα νέες απαιτήσεις, φήμες και ερωτήματα να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο φυτό της εμπιστοσύνης, που πάει να ανθίσει».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Γερμανία διαδραματίζει ρόλο - κλειδί στην κρίση χρέους. «Αυτήν τη στιγμή η χώρα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά αυτό δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να διατηρηθεί», πρόσθεσε.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του θα καταβάλει το μερίδιο εισφορών στο σχεδιαζόμενο μόνιμο μηχανισμό στήριξης νωρίτερα από ότι έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 8,7 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου, ενώ η τελευταία δόση των 4,3 δισ. ευρώ θα καταβληθεί το 2014.

Πηγή: Deutsche Welle

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
gallery © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum